Schoolfoto’s kunnen ook anders zijn!

9 maart 2017

Wat nog niet veel mensen weten is dat ik regelmatig verzoeken krijg van scholen voor schoolfotografie. En aangezien ik het heel leuk vind om met kids te werken, is dit natuurlijk voor mij altijd een topdag! Per keer/dag gemiddeld 150 jongens en meiden voor mijn lens! Super!

Om jullie een idee te geven hoe dit er dan uit kan komen te zien, hieronder wat voorbeelden in de leeftijd van 2,5 tot 12 jaar! Keuze vanuit de school is er voor een minireportage van 3 verschillende poses of de ‘gewone’ portretfotoserie. En ja, als het weer het toelaat ga ik graag met de kids naar buiten.

Gegrepen door de foto’s? Laat het jullie school weten! En wellicht staan zulke toffe schoolfoto’s van jouw kids binnenkort op de schoorsteen!

Tips voor de ouders wanneer je kind op de schoolfoto gaat:
– Kleed je kind niet te donker en niet in het wit. Zeker dat laatste maakt de foto vaak kil. Wij adviseren kleurrijke kleding in 1 kleur met niet teveel ‘schreeuwerige’ prints er op. Twijfel je over de kledingkeuze? Vraag dan de school welke achtergrond de fotograaf gaat gebruiken.
– Wat zal ik met het haar van mijn dochter doen? Denk eraan dat een paardenstaart naar achteren niet zichtbaar is op de portretfoto! Je kunt deze het beste schuin naar rechts of links laten uitkomen. Dit geldt natuurlijk ook voor de haarclips, spelden en eventuele bloemen in de haren. Tenzij je het wel mooi vindt dan is het de keuze van de ouders.
– Poets nog even extra de toet van je kind! Uiteraard kijken wij daar ook naar, maar tandpasta, Optimel, chocopasta, pindakaas, snottebellen van 2 dagen wegpoetsen voordat je kind de deur uit gaat, is wel heel fijn!


Total: