Workshop Bruidsfotografie in Italië!


Maanden had ik er naar uit gekeken en eindelijk was het zover. 2 Dagen lang ging ik een workshop volgen van Ralf Czogallik, de man die in 2013 gekozen is tot bruidsfotograaf van Nederland. Hoe leuk is dat? Een workshop bruidsfotografie volgen in Italië! En dat voor mij! Ik, die eigenlijk net is begonnen met bruidsreportages maken en dan hup gelijk maar naar Italië!

Samen met  11 andere cursisten wachten we vol spanning wat komen ging. En het werden 2 waardevolle dagen! Een gezellig bruidspaar (Imre en Thomas) zorgden dat we prachtige foto’s konden maken. Niets was hen teveel! Een prachtige locatie – Countryhouse Ca Virginia in Borgo Massano (2 uur rijden van Bologna), maar ook de omgeving was fantastisch. De styling is ook een vak apart en werd gedaan door Leontine Lauffer, een Nederlandse die al enige tijd in Italië woont en inmiddels een groot aantal styleweddings met Ralf op haar naam heeft staan. Maar ook een visagiste was meegekomen vanuit Nederland, nl. Cynthia Veenman. Nee, niets was aan het toeval over gelaten.

Waarbij je na een 1-daagse workshop aan het einde van de dag naar huis gaat en de volgende dag nog een hoop vragen hebt, die je aan niemand meer makkelijk kan stellen, was het natuurlijk nu zo dat na de workshop tijdens het onofficiële gedeelte je vragen nog kwijt kon en beantwoordt kreeg! En je bent natuurlijk met allemaal mensen, die met dezelfde ‘hobby’ bezig zijn: nl. de mooiste foto’s maken!

Dus je snapt: ontzettend veel geleerd en ervaring opgedaan! Dit smaakt zeker naar meer!

  • Date13 oktober 2014
  • ClientWorkshop Bruidsfotografie
  • Categories
  • Website -


Related Works