Blog


Loading

Marketingmadame.nl | Waarom zakelijke fotografie | blogruil

Korte inleiding

Ik ontmoette Irene halverwege 2018. Ze stond met haar bedrijf Twipp – ja, het is een drukke dame! – op een festival in onze gezamenlijke woonplaats, Oostvoorne. We raakten aan de praat en ik maakte wat foto’s van haar met haar tassen, die ze met heel veel liefde maakt. 2 Maanden later zag ik op social media dat ze de stoute schoenen had aangetrokken en voor zichzelf was begonnen als Marketing Madame. Op dat zelfde moment voelde ik de behoefte om met iemand te sparren over o.a. mijn marketing via social media en we maakten een afspraak. En daar heb ik geen spijt van gehad! Maar ook Irene had behoefte, behoefte aan mooie foto’s voor o.a. haar website! Lees hier haar ervaringen met mijn zakelijke fotografie!

(Tekst gaat beginnen onder de foto’s! En voor meer foto’s van Irene m.b.t. zakelijke fotografie bekijk mijn portfolio)

Waarom zakelijke fotografie? De ervaring van Irene!

Afgelopen september ben ik van de ene op de andere dag voor mijzelf begonnen onder de naam Marketingmadame. Ik wilde er gelijk voor zorgen dat ik veel bekendheid kreeg en zorgde onder andere voor stickers op mijn auto, de website en een advertentie in de Westvoornaer. Alles moest bij de Westvoornaer snel geregeld worden, maar ik had geen enkele professionele foto, dus ik stuurde een e-mail naar Martine.

Hoe ging het in zijn werk

Ik had nog nooit een fotoshoot gehad, dus ik was heel nieuwsgierig hoe het ging zijn. Ze had me verschillende voorbeelden laten zien van eerdere opdrachten, maar ik wilde toch meer een “bloggerstijl” aanhouden. Dat betekent nonchalant aan het flexwerken in een restaurant. We spraken af bij Hotel ’t Wapen van Marion, ik moest 3 verschillende setjes kleding meenemen en natuurlijk mijn laptop, telefoon en notitieboekje.

Ze stelde me op mijn gemak

Voor zo’n shoot ben je toch wel een beetje zenuwachtig, je wilt natuurlijk niet dat de foto’s mislukken. Maar Martine stelde me helemaal op m’n gemak, ze gaf me goede aanwijzingen en af en toe liet ze mij een foto zien. Toen we klaar waren bij ’t Wapen van Marion, gingen we nog naar het pleintje van de Elisabethhof en naar restaurant Aan Zee. De kleuren van de omgeving in combinatie met de kleuren van mijn kleding gingen perfect samen. Toen ik ze uploadde op mijn site, vielen alle puzzelstukjes in elkaar en waren alle lelijke stockfoto’s verleden tijd. Het zag er gelijk een stuk professioneler uit! Ik werd zo enthousiast dat ik ook mijn LinkedIn en Facebookfoto’s heb aangepast, alles in één stijl is wel zo mooi!

Verstandige keuze geweest?

Toen ik voor mezelf begon, kwamen de kosten links en rechts op me af, maar dit was een hele goede investering! Ik heb heel veel positieve reacties gehad uit mijn omgeving en maak dagelijks gebruik van de foto’s. Doordat we niet alleen foto’s van mijn gezicht hebben genomen maar ook van mijn laptop, handen, telefoon etc. kan ik de foto’s ook gebruiken in presentaties en op mijn website. Hierdoor heb ik dankzij de foto’s van Martine een bepaalde huisstijl gecreëerd waarin de kleur geel de boventoon voert. Bij de volgende shoot willen we nog meer letten op de kleur geel, dus mocht je tips hebben voor mooie locaties, we horen ze graag!

Samengevat, ik had een ontzettend gezellige ochtend samen met Martine, heel relaxt en met een mooi eindresultaat!

www.marketingmadame.nl

Martine

About Martine

Mijn naam is Martine van Toledo-van den Blink en de fotograaf van Flaire Fotografie Oostvoorne (Zuid Holland). Ik fotografeer graag en veel en meestal maak ik gebruik van het strand, de duinen en de bossen op het eiland Voorne-Putten. Zelf woon ik ook in Oostvoorne (Zuid Holland). Inmiddels ben ik ook in het bezit van een eigen studio!

  •  
  • Facebook
  • LinkedIn